Køb af hvalp

Vi synes det er så hyggeligt med endnu et kuld hvalpe - denne gang med April som mor. 

Når hvalpene forlader os, så er det med tårevædede øjne - og dagene som følger efter bliver ensomme...

Men det er vel tegn på, at vi har givet hvalpene al den kærlighed og al den opmærksomhed, som vi forbinder med et stueopdræt.

Vi vil sørge for, at hvalpene kommer til de allerbedste familier - og at familierne har lyst til at holde kontakten til os, så vi kan følge hvalpene fremover...
 
Følg med i C-kuldet...
 
 
  
Med hvalpen følger 
  • Dansk Kennel klub stambog samt registreringsbevis (dansk hunderegister)
  • Dansk Kennel klubs købsaftale
  • Vaccinationsattest/dyrlægeerklæring, chipmærkning, ormekur og sundhedsundersøgelse
  • En hvalp, som har fulgt et socialiseringsprogram
  • Hvalpepakke - (foder, som hvalpen er vant til at spise)
  • Foderplan
  • Gratis medlemsskab i Cavalierklubben året ud.
  • Tæppe - dufter af mor og skaber tryghed i den første tid
  • Halsbånd 

- og vores telefonnummer, så I altid kan ringe til os 51226442

 

Socialisering af hvalpen

Jeg er som opdrætter ansvarlig for at ruste hvalpen til de oplevelser, den sidenhen forventes at kunne håndtere. Det er et ansvar, som jeg tager meget alvorligt.

I de første uger og måneder af hvalpens liv danner den sig et blivende indtryk af, hvordan ”verden ser ud, lyder og lugter”. Senere vil den sammenligne nye oplevelser med dette verdensbillede. Det er altså vigtigt, at jeg som opdrætter tidligt giver hvalpen indtryk og oplevelser, der ligner det, hvalpen forventes at skulle håndtere senere i livet.

Jeg sørger for, at hvalpen i sine vågne og aktive perioder får en masse oplevelser. Oplevelserne skal være positive, men også afspejle den verden, man forventer hunden skal kunne håndtere fremover. Da det er en ordentlig mundfuld slapper vi også af bagefter og fordøjer indtrykkene hjemme i trygge og vante omgivelser.

Hvalpen har brug for at møde mange forskellige mennesker for at blive tryg ved menneskenes forskelligheder. Hvalpen skal have kontakt med mennesker af begge køn, forskellige aldre og hudfarver, med og uden skæg, hat, briller osv. Med børn og legekammerater i hjemmet får vi mange besøgende af såvel børn som voksne.  

Hvalpen skal også møde forskellige hunderacer i forskellige aldre. Vi har skoven som nabo og lige ude foran vores hoveddør går forbipasserende med deres firbenede venner - dem vil vi hilse på... vi vil også hilse på hestene, som går på marken lige ved siden af os. 

Jeg tager også hvalpene med ud i trafikken - vi skal køre i bil, bus, tog og elevator. Hvalpene vil møde barnevogne, cykler og kørestole. Vi vil også tage på besøg i andre hjem, også til hjem med andre dyr. 

Når hvalpen er omkring 3 måneder, lukker dens ”socialiseringsvindue” langsomt ned. Det er derfor vigtigt, at I som hvalpens nye familie fortsætter med at give hvalpen en masse indtryk og oplevelser fra 8. - 12. uge. De indtryk og oplevelser I skal præsentere hvalpen for skal ligne det, hvalpen forventes at kunne håndtere senere i livet. Hvalpen kan naturligvis godt vænnes til nye ting senere, men dette er en meget langsommere og mere omstændig proces.

  

Anne-Mette Bjerre | Gl. Køgegård 7, 4600 Køge  | Tlf.: 51 22 64 42 | amb@scanbur.eu