Vores kuld / B-kuld

B-kuld

14.10.2014

Hvordan er det nu med skomagerens børn??? Endelig fik vi et billede af min søsters Jessie med hele familien...

 
 
Søndag 25.05.2014
 
Så flyttede Bekki, Molly, Buddy, Balder og Cleo hjemmefra....
Vi har stadig Jessie tilbage til på torsdag.
Nøj, hvor er her stille....
Jeg klarede at sige farvel uden at give mig til at tude...men pyh ha, det er hårdt...også selvom jeg er sikker på, at jeg har overdraget hvalpene til de bedst tænkelige familier...
Jeg håber at se alle til hvalpetræf hos mig lørdag 28. juni kl.10 - jeg er spændt på at se hvordan hvalpene har udviklet sig og om de stadig finder sammen med søskende og mor i fin leg i haven...
...og så gentager jeg lige mig selv - ring eller skriv endelig til mig - spørgsmål eller bare en hilsen tager jeg imod med kyshånd :)
Al held og lykke til til alle :)
 

 

Mandag 19.05.2014

Så blev hvalpene 7 uger – og snart klar til at flytte hjemmefra....

I torsdags var hvalpene hos dyrlægen. De blev vaccineret, chippet og sundhedschecket. Alle er i fin form :) Vi var ellers nær aldrig kommet ind til dyrlægen – dyrlægen ligger i Ølby Centret, og jeg havde taget en indkøbsvogn, hvori der var plads til alle hvalpene. Vi blev standset mange gange på vejen med ”Næææ...” og ”Ihhhh...” og ”Åhh....”...

Sommeren besøgte os i weekenden. Vi levede på terrassen fredag og lørdag – og hvalpene nød det i fulde drag. Vi var simpelthen ude hele dagen – med hvalpekasse og mad og drikke.

Hvalpene tullede rundt – bed i kviste, græs og træstubbe, kiggede interesseret på storesøster, som gravede i græsplænen (!), hoppede op og ned ad de nederste trin på havetrappen, legede – og tog sig en lur når trætheden meldte sig...

Lørdag udfordrede vi hele flokken med en bus og togtur. Der var enkelte småpib og en enkelt rystede også en smule, men det gik over. Vi vakte stor opmærksomhed, både fra to-benede og fir-benede.

Søndag slog vejret jo om og vi måtte igen trække indenfor. Der var højlydte protester fra hvalpegården, som dog var udvidet til hele køkkenet. Vi måtte finde på nogle små forskellige aktiviteter, som også vakte begejstring.

Hvalpene flytter hjemmefra fredag, lørdag, søndag og torsdag – og jeg mener, at alle hvalpe er modne og godt rustede til det nu. De er klar til en masse positive oplevelser – og deres nye familier venter med spænding på at kunne hente dem.

På falderebet – kære hvalpekøbere – jeg håber at gense Jer og jeres hunde til hvalpetræf hos mig – og ellers er jeg den lykkelige modtager af ethvert lille livstegn fra jer og jeres hunde – en sms, et billede, hvad som helst....

 
Det har været en stor oplevelse at få lov til at opforstre et "rigtigt" kuld hvalpe på hele 6 stk. - meget livsgivende :)
 
 
    
    
 
11.05.2014 
 
 
6 uger i fredags!
Cleo (Bianca)  
  
 
Vi går ofte ud i haven - og hvalpenes radius er blevet meget større.
De "gør" også i haven - og får stor, stor ros for det :)))
 
Vi har taget fat på en masse oplevelser.
I fredags var vi tur retur til sommerhuset - godt en times kørsel hver vej. Der var lidt klynken de første 10 min., men herefter ro i lejren. En masse oplevelser i sommerhuset, kogler, brændestabel, terrasse med trin. Hjemturen forløb lydløs - alle hvalpe snorksov :)
 
     
 
I mandags besøgte vi Otilde, en Cavalier på 2 år (halvsøster til Maggie). Hvalpene havde super gå-på-mod overfor fremmed hund og fremmed hjem - ja, sågar overfor hjemmets kat:)  
  
  
 
Lørdag var vi igen på besøg, denne gang hos Viola, en Bichon Havanais.
Igen tog hvalpene initiativ til leg med fremmed hund, meget positivt.
Hvalpene er blevet mødt med venlighed - og overbærenhed - af de fremmede hunde, så de har udelukkende haft positive oplevelser.
 
 
 
 
02.05.2014
 
5 uger idag! 
Alle hvalpe spiser opblødt hvalpefoder - jeg undgår nu at mose det helt for med de fine tænder, som alle hvalpene har fået, så kan de sagtens tygge maden. Hvalpene tager ikke så hurtigt på i vægt længere og jeg nøjes nu med at veje dem hver anden dag (vægtskema opdateret).
Som I kan se, så er det sjovt at se, at mindste hvalp ved fødslen nu er den største...
 
Hvalpekassen er vendt om, at hvalpene hopper fint ud og ind af hvalpekassen. Hvalpegården er dækket af aviser og renlighedstræningen er så småt startet. Hvalpene tisser og gør primært på aviserne.
 
 
Når hvalpene er vågne er der fuld fart på og vi øger derfor stimuleringen.
Vi har været flere gange i haven med nye lyde og dufte. Vi har haft hvalpenes vante tæppe med derud og jeg har siddet ned og udgjort basen, som de kunne vænne tilbage til, når de søgte tryghed igen.
I haven er der også rig lejlighed til at lege med storesøster April og selvom April kan være lidt for ivrig, så vænnes hvalpene til dette, hvilket er en stor fordel, når hvalpene senere skal møde hunde ude i det virkelige liv :).
 
Jeg tager mange billeder og små videoklip - det vil fylde alt for meget her på hjemmesiden, så I kære hvalpekøbere får hver en CD med alt fra godteposen ved overdragelsen af jeres guldklump :)
 
 
24.04.2014
 
Hvalpene bliver 4 uger idag - jamen jamen, halvdelen af tiden er jo allerede gået! Snart flytter de jo hjemmefra! Kære hvalpekøbere, I glæder jer...jeg synes tiden går lige lovlig stærkt...
 
I denne uge fik hvalpene rigtige halsbånd på. Det har de ikke reageret så meget på, men de har jo også været vænnet til deres silkebånd.
 
Hvalpenes hørelse er nu fuldt udviklet. De opfatter og reagerer på de ting, der sker i deres omgivelser. Det betyder, at når jeg sætter mig ved hvalpekassen og kalder opmuntrende til hvalpene, så kommer hver og én hen til mig. Det bliver hurtigt til småbjæfferier og små ulvehyl, for hvalpene forbinder mig også med mad-mor  -  de fleste af hvalpene er nemlig blevet rigtig glade for opblødt og most hvalpefoder. Tidligere fik de hvalpefoder enkeltvis, men nu er det blevet en social begivenhed, hvor hvalpene spiser sammen af den store hvalpeskål.
 
Det er i denne fase, at hvalpene får en masse forskellige positive oplevelser, så den kan udvikle sig til en rolig hund, der kender omverdenens lyde og synsindtryk. Idag skal vi bl.a høre lyd-CD'en med alle tænkelige lyde, lige fra fyrværkeri til motorcykler.
 
Jeg har også lagt lidt legetøj i hvalpekassen, da hvalpene så småt begynder at interessere sig for dette på dette alderstrin.
 
 
Nedenfor ser I dem først sove sødt i én stor klynge - i næste nu er de fuldt vigør - og stakkels Balder, han vågnede sidst...
 
 
 
24.04.2014
 
Hvalpene bliver 4 uger idag - jamen jamen, halvdelen af tiden er jo allerede gået! Snart flytter de jo hjemmefra! Kære hvalpekøbere, I glæder jer...jeg synes tiden går lige lovlig stærkt...
 
I denne uge fik hvalpene rigtige halsbånd på. Det har de ikke reageret så meget på, men de har jo også været vænnet til deres silkebånd.
 
Hvalpenes hørelse er nu fuldt udviklet. De opfatter og reagerer på de ting, der sker i deres omgivelser. Det betyder, at når jeg sætter mig ved hvalpekassen og kalder opmuntrende til hvalpene, så kommer hver og én hen til mig. Det bliver hurtigt til småbjæfferier og små ulvehyl, for hvalpene forbinder mig også med mad-mor  -  de fleste af hvalpene er nemlig blevet rigtig glade for opblødt og most hvalpefoder. Tidligere fik de hvalpefoder enkeltvis, men nu er det blevet en social begivenhed, hvor hvalpene sammen af den store hvalpeskål.
 
Det er i denne fase, at hvalpene får en masse forskellige positive oplevelser, så den kan udvikle sig til en rolig hund, der kender omverdenens lyde og synsindtryk. Idag skal vi bl.a høre lyd-CD'en med alle tænkelige lyde, lige fra fyrværkeri til motorcykler.
 
Jeg har også lagt lidt legetøj i hvalpekassen, da hvalpene så småt begynder at interessere sig for dette på dette alderstrin.
Nedenfor ser I dem i fuldt vigør - og stakkels Balder, han er lige vågnet....
 
 
 
 
18.04.2014 
 
Hvalpene bliver 3 uger idag (ja faktisk har de jo fødselsdag hhv. 28. og 29. marts, da de er født før og efter midnat, men da man registrerer fødselsdatoen, som den dato, hvor der er født flest hvalpe, så er alle hvalpe officielt født 28. marts). 
 
Hvalpene er begyndt at komme op på benene, og ind i mellem går de på alle 4 poter før de igen mister balancen og møver sig videre.  
 
Hvalpene er så måt ved at få første tænder og de begynde at undersøge verden med munden.
Jeg har derfor introduceret hvalpefoder for dem - opblødt og most. Det har hvalpene taget godt imod - i første omgang tøserne, hvoraf særlig én udstødte stor begejstring mens drengene rynkede på næsen...
 
Hvalpene er også begyndt at "smage" på hinanden - både et venligt slik, men også et lille bid, hvortil vi hører et lille piv fra kassen... 
 
Hvalpene er nu i stand til at komme af med afføringen uden mors hjælp, men jeg skal stadig være hurtigt med optørringen, da Maggie stadig vil klare rengøringen - det forsvinder i takt med at hvalpene overgår til hvalpefoder og slipper "mælkebaren".
 
 
 
11.04.2014
 
Da jeg tog de seneste portrætbilleder af hvalpene havde jeg placeret dem på madrassen ved siden af hvalpekassen. Maggie lå på gulvet bag mig og April hoppede op på madrassen og fulgte interesseret med. Maggie tog ikke videre notits af hvad der foregik - eller også har hun efterhånden accepteret, at storesøster April også må være med.
Her er et par hyggelige stemningsbilleder:
 
   
  
 
 
11.04.2014
 
 
Hvalpene er nu 13-14 dage gamle og så småt ved at åbne øjnene - dog med lidt forskel blandt  hvalpene (se billeder nedenfor). Hvalpen kan dog stadigvæk ikke se som en voksen hund, og kan kun skimte omrids af alt omkring sig.
 
 
Hvalpene har taget meget på i denne uge - og fra at der var relativ stor spredning i vægten, op mod 25 %, er de nu mere lige, med en spredning på kun ca. 10 % (se vægtskema).
Maggie giver hvalpene rigeligt med mad - og selv indtager hun masser af det, som hun aldrig har gjort før - 3 store måltider om dagen - og sidste måltid indtages før kl.19 for at undgå at skulle besøge haven om natten :)
 
 
Hvalpene møver mere rundt i kassen nu og begynder så småt at kunne styre sine muskler, så de kan bevæge sig i den retning de ønsker.
Hvalpene er også begyndt at holde hovedet selv - det kan I se på nogle af billederne.
 
 
Jeg har taget varmepuden væk, da de er begyndt at søge væk fra den. Det lune køkken er med sine 24 grader rigelig varmt nu. Hvalpene søger dog stadig sammen i klynger, men nok mest for tryghedens skyld nu.
 
 
De trives alle sammen - det er en harmonisk gruppe - ingen skiller sig ud fra de andre. De er generelt rolige - et lille piv er tegn på "hvor er min mooaar?" eller "jeg vil have mad nu!" - og begge dele bliver hurtigt tilfredsstillet :)
 
  
Grøn (tæve)
   
Lyserød (tæve)
    
Blå (han)
   
Rød (tæve)
   
Lyseblå (han)
   
Gul (tæve)
 
 
06.04.2014
 
 
Så blev de kære små godt en uge gamle - og her er seneste portrætfotos - tryk på billedet for fuld størrelse:
 
02.04.2014
 
Synes lige I skulle se lidt fra "barselssengen"

01.04.2015

 
Igår hentede jeg April fra hendes forlængede weekend.
Jeg var spændt på hendes møde med Maggie og hvalpene.
Glad var April, da vi kom hjem - men glæden var kort...Maggie hilste hurtigt med kindkys, men gjorde det herefter klart, at April ikke have noget at gøre "indenfor murerne" - og helst heller ikke i køkkenet, overhovedet....
April forstod denne besked, og går nu en stor bue udenom Maggie, selv på "neutral grund" i stuerne og ude i haven, holder April sig på afstand.
Hundesprog er effektivt....
Maggie vil dog alligevel gerne have en pote i hver lejr - døren til køkkenet skal helst stå på klem, så hun kan smutte ud og se hvad der ellers foregår...
 
Alle hvalpe trives - de spiser, sover, spiser, spiser og sover...der er ikke ro ret længe ad gangen. Der er hele tiden en hvalp, der er sulten og nogle gange vækker de hinanden. De spiser gerne i "bunker", ligger ovenpå hinanden, så de kan nå begge dievorter i samme kolonne.
Der er lidt forskel på hvalpenes vægt og de tager heller ikke lige meget på, selvom de får mælk nok. De følger alle deres vækstkurve og falder alle i søvn, mætte og tilfredse.
 
 
29.03.2014

Kl. 06 måtte jeg ned og kigge til hvalpene.Maggie var godt sulten (havde heller ikke ville spise det sidste 1½ døgn).En hurtig tisse-tur og så tilbage til hvalpene.Laurits var også oppe og tog sin dyne med ned på fold-ud-madrassen og nursede om hvalpene og Maggie.

Kl. 10 kørte vi til vores egen dyrlæge (hvalpenes første køretur!).Nina undersøgte Maggie og konstaterede ved scanning, at der sad en rest moderkage tilbage. Maggie fik en sprøjte med et medikament, som uddriver moderkagen indenfor det næste døgn.

Alle hvalpe blev undersøgt og ingen af dem har ganespalte, hvilket betyder, at der intet er til hinder for at kunne die helt optimalt.

 
 
 
 
 
 
 

  

28.03.2014

Maggie havde været urolig igår aftes, men her til eftermiddag gentog det sig.

Maggie søgte ovenpå til Laurits værelse og til hundeburet, men heller ikke her kunne hun finde ro, og ville igen nedenunder. Sådan blev det ved nogle gange.

Tiden var inde til at April skulle på weekend hos min søster. Min mor kørte til Herlev – og dér stod fætter Andreas og Mikkel, forventningsfulde og klar til at give April fuld attention en hel weekend. Dejligt!

Ved X-factor tiden lagde jeg fold-ud-madrassen ved siden af fødekassen i køkkenet. Maggie accepterede at være i fødekassen, omend hun ”kartede” noget rundt. Jeg benyttede tiden til at lave en vejeskema - se ude i venstre side.

Pludselig var en hvalp på vej ud! Maggie slikkede ihærdigt fosterhinderne af og bed til sidst navlesnoren over. Alt forløb så fint, så fint. Det var en flot, stor tæve! Jeg ringede til Olga Jensen, en dyrlæge, med hvem jeg havde aftalt skulle assistere os ved fødslen. Olga var på akut udkald og vi aftalte at holde telefonisk kontakt.

Herefter gik det slag i slag med både nr. 2, 3, og 4. Alle sammen flotte, velskabte tæver, født helt uproblematisk i løbet af 2½ time.

Så blev der stille. Vi ventede, og ventede, og ventede...vi spekulerede på, om vores dyrlæge mon havde taget fejl. Var der mon kun 4 hvalpe? Maggie virkede ikke helt rolig, heller ikke helt så urolig som tidligere. Gik dog lidt rundt i kassen, gik på gulvet, stønnede af og til, satte sig op og var i bogstaveligste forstand ved at falde i søvn.

Det var over midnat og jeg besluttede mig for at ringe til Olga – og Olga besluttede sig for at komme ud til os.

Imellem tiden fødte Maggie sin 5. hvalp. En længe ventet han! Olga mærkede på Maggies mave og med stetoskop kunne hun konstatere, at der var endnu en hvalp tilbage. Selvom hvalpen lå et godt stykke tilbage, så tog det alligevel ikke så lang tid før at hvalp nr. 6 kom til verden. Endnu en han!

Glade og lettede var vi over at opleve en fødsel efter bogen – og glade var og er vi for at kunne imødekommende Trine og Lenes ønsker om en han, og Jørgen og måske også Karins ønske om en tæve.

Hvalpekassen fik rent sengetøj og varmepude blev lagt under hvalpene. Vi skruede højere op for rumtemperaturen (30 grader det første døgn). Maggie og hvalpe faldt til ro – og jeg nænnede ikke at hive Maggie ud på tisse-tur. Vi sagde godnat og sov godt kl.03.

Vaskemaskinen nåede lige at blive fyldt og tændt....

 
 

  

28.03.2014

Jørgen (Roskilde) ringede igår aftes og vi skyndte os at presse et besøg ind hos os her til formiddag, så vi kunne nå at få en hundesnak forud for Maggies forventede fødsel en af de kommene dage.

Familien ønskede sig ,efter 26 år med kat, en hund. Jørgen havde læst bogen ”Cavalieren” og research’et på, at netop denne race passede godt til deres familie.

 

 
26.03.14
  
Vi havde idag besøg af Lene og hendes 2 store døtre (Hvidovre).
Familien Albrektsen har længe ønsket sig en Cavalier og har sat sig grundigt ind i racen. Nu venter familien spændt på at få liv og glade dage ind i deres nye rækkehus...
 
 
Maggie er blevet scannet igen her en lille uges tid før forventet fødsel.
Vores dyrlæge så igen 5 bankende hjerter - om der skulle gemme sig en 6. var uvist.
Hvalpene lå i rette stillinger - og størrelserne så fine ud.
Dejligt at få det bekræftet....
 
 
 
14.03.14
Idag havde vi besøg af Trine og hendes 3 døtre (Køge). 
Familien er skrevet op til en af Maggies kommende hvalpe.
Vi havde en rigtig god snak om den forestående begivenhed og den første tid med hvalpene. 
 
Maggie vejer 8,8 kg - og ligner efterhånden en lille bred kuffert :) 
Hun går stadig op ad trapperne, meeen det får snart stoppe, da det er lige før, at mave og bagdel overhaler forkroppen på vej ned ad trappen :)
 
 
24.02.14
Scanning viste 5-6 hvalpe i vente med bankende hjerter!
Super skønt - vi er i lykkelige omstændigheder!
Endnu engang tak til Bente, som var en stor hjælp ved parringerne.
Næste skridt er endnu en scanning 26.03 - en lille uges tid før termin.
Ved scanningen bekræftes antal, fysisk tilstand og fosterstilling.
 
Maggie vejer stadig 7,7 kg, men har vist også lidt morgenkvalme :)
 
 
03.02.14
1 uge efter parring.
Maggie vejer 7,7 kg. 
 
 
28.01.14
Scanning af fostrene kommer til at ske mandag 24.2.
 
 
27.01.14
Protestaronmåling viser 9,3 ng/ml - så størst chance for gevinst er idag og imorgen. (Tævenes æg er til at blive befrugtet når progesteronkonc. i blodet på 8-10 ng/ml).
Vi trodsede denne vinters første sne og tog på herrebesøg.
Charlie og Maggie var tydeligt interesserede i hinanden, men når Charlie hoppede på Maggie, så peb hun - og Charlie hoppede ned igen. Sådan fortsatte det en times tid - lige indtil Bente og jeg var så optagede af at finde på alternative løsninger, at herskaberne fandt vejen op på førstesalen, hvorfra vi hørte et større skrig. Så var der gevinst!
Vi holdt dem fast ca. 7 minutter.
Bente tilbød Maggie logi - og et par timer efter var der gevinst igen! Denne gang "sad de fast" 20 min. Næste morgen 30 min.
Tusinde tak Bente for al din hjælp! Jeg håber det bærer frugt!
 
 
 
25.01.14 
Jeg er glad for at kunne fortælle, at Charlie er bliver far til Maggies kommende B-kuld.
Charlie har fået mange fine præmeringer og han er en glad og livlig hanhund med et stærkt helbred (se venstre side for Charlies stamtavle, sundheds- og udstillingsresultater).
 
 
 
 
Anne-Mette Bjerre | Gl. Køgegård 7, 4600 Køge  | Tlf.: 51 22 64 42 | amb@scanbur.eu